Pretecho
Een pretecho is uniek, omdat het je de kans biedt om contact te maken met je ongeboren kindje door middel van beeld. Vanaf 15 weken kunnen we, als je wilt, het geslacht gaan bekijken. Je weet dan waar je je op voor mag bereiden. Wordt het roze of blauw…?
Vanaf 22-23 weken krijgt het kindje steeds meer contouren, je kunt hierdoor meer en meer van je kindje zien. De meest optimale termijn voor een pretecho in het 2e trimester van je zwangerschap, ligt tussen 24 en 28 weken zwangerschap. Het kindje krijgt dan steeds meer lichaamsvet, wat het echobeeld optimaliseert.
Wil je meer weten over de verschillende pretecho’s, kijk dan bij tarieven.
Kwaliteit van de echobeelden
De kwaliteit van de echobeelden wordt mede bepaald door de ligging van het kindje, de positie van de placenta, de hoeveelheid vruchtwater en het postuur / dikte van de buikwand van de zwangere.
Eén van de echoscopisten van KeiK neemt alle tijd voor een pretecho. Zij probeert je kindje zo duidelijk en goed mogelijk in beeld te brengen. Maar helaas komt het wel eens voor dat door een of meerdere van deze genoemde factoren het soms niet lukt om genoeg beelden van kwaliteit te maken.
Twijfel je over wat voor jou de beste termijn is om de mooiste echo ervaring te krijgen, voel je dan vrij om advies te vragen bij een van de echoscopisten.
Vanaf 32 weken is de slagingskans op een mooie 3D-4D echo kleiner. Je kindje is inmiddels zo gegroeid en er is steeds minder ruimte is om hem of haar goed in beeld te krijgen.
Verschillen in 2D, 3D en 4D
-
- de traditionele 2D-afbeelding is in zwart-wit.
- bij een 3D echo is kleur en diepte zichtbaar en kun je het kindje echt goed zien. De aandacht gaat vooral uit naar het mooi in beeld brengen van het kindje.
- wat betreft echografie is 4D de nieuwste technologie. 4D is eigenlijk bewegend 3D beeld, het vertegenwoordigt het verschil tussen een stilstaand fotobeeld en een video. Deze techniek vernieuwt het 3D-beeld van je kindje continue, zodat een film van je kindje getoond en vastgelegd kan worden. Een 4D-echo noemen we ook wel ‘HD live’.